17-03-13

11 tot 15 maart.

 

Op maandag deden we in de les ICt mee aan een voorbereidende test op de IDP proeven. Dat zijn proeven die het vierde en het zesde leerjaar van onze school afleggen in de maand mei. (enkel voor deze klassen georganiseerd)

Dit zijn toetsen waarin men de kennis van taal, wiskunde en wero getest wordt. Als school kan je op die manier te weten komen op welk vakonderdeel de klas goed of minder goed scoort. De resultaten worden vergeleken met alle scholen in Vlaanderen die hieraan meedoen. Dit zijn voor de scholen geen verplichte toetsen. Wij vinden het belangrijk om aan deze testen deel te nemen. Het is immers een externe evaluatie die bijdraagt tot het verbeteren en bewaken van de kwaliteit van het onderwijs in de school. De leerlingen moeten zich niet voorbereiden op deze evaluatie. Het gaat over de parate kennis.

Deze week zouden we naar de bieb gaan in het kader van de jeugdboekenweek. Een 'sneeuwstorm' besliste daar anders over. We hadden er nog zo naar uitgekeken om verkleed als Romeinen terug in de tijd te keren. Er is nog een waterkansje dat we alsnog naar de bieb kunnen. Maar er staat nog niets vast.

Voor de rest ging alles zijn gewone gang.

Volgende week komt stagiaire Hanna terug naar onze klas. Ze zal af en toe de klas overnemen. We wensen haar een boeiende en leerrijke stageperoide toe.

Tot volgende week

Juf Ann

De commentaren zijn gesloten.