16-02-14

16 febr

Hallo,

Het was een korte week. Het extra dagje verlof heeft, hopelijk, iedereen deugd gedaan.

In de klas werkten we voort aan de kommagetallen. We leerden over bruto, tarra en netto. Bij metend rekenen leerden we een nieuwe maat: Ton.

In de lessen taal bereidden we een toneeltje voor. Op het einde van deze week zullen we het spelen voor de andere klassen. Ik hoop dat ik een filmpje kan maken, dan kunnen we onszelf eens aan het werk zien.

Vrijdag was de dag van alle geliefden. We gingen met zijn allen naar de kerk om getuige te zijn van het 'huwelijk' van enkele vriendjes. Het was een leuke activiteit. Juf Elke heeft de foto's op de site van de school gezet. Hou ook de pers in de gaten. Misschien zie je ons wel in  één of andere krant.

Volgende week is een gewone week.

grt

De juf

08-02-14

8 februari

oei, oei, oei,

Ik zit wat achterop met de berichtgeving. Mijn excusesWenkbrauw ophalen

De rest van de sportweek verliep verder zonder kleerscheuren maar met heel wat spierpijn. Ik geloof ook bij de mama's die kwamen helpen bij het muurklimmen. Een welgemeende dankjewel aan de mama van Tom, Norah en Morrann.

Na dit extra weekje van 'ontspanning en inspanning' startten we met het tweede trimester. We moesten het werken met de kommagetallen nog even uitstellen omdat er enkele kindjes ziek waren. In die week vierden we ook de verjaardag van Maxence en Margaux. Bedankt voor de tractatie.

Nu zijn we volop bezig met de kommagetallen. Het gaat goed, alleen vergeten we soms bij het cijferen een komma te schrijven in de uitkomst. Maar ook dat komt wel goed als we maar genoeg aan SOS- Piet denkenKnipogen

In de wero-lessen werkten we rond het thema sport en spel n.a.v. de Olympische Winterspelen. Als slot van het thema testten we enkele gezelschapsspellen in de klas. Dat verliep moeilijker dan ik had verwacht. Soms waren de spelregels niet duidelijk, soms vonden ze het spel niet leuk of wilden ze het spel niet spelen zoals het moest. En soms ging het samen -spelen ook wat moeilijk. Ik heb alvast veel bijgeleerd.

Vrijdag (14/02) is er een heus huwelijksfeest op school. Van elke klas zal er een 'koppeltje' in het huwelijksbootje stappen. Bij ons is dat Joke en Ellis. De diaken, Eric Vidts, zal de ceremonie verzorgen. Die dag komen  we ook zoveel mogelijk in de kleur van de liefde naar school! Ik kijk er al naar uit!

Tot volgende week!!!